Meteen naar de inhoud

Ieder mens reageert anders na een schokkende ervaring. De één deelt die met partner, familie en/of vrienden, de ander verwerkt de gebeurtenis in stilte.

Een ingrijpende gebeurtenis verwerken hoort bij de normale processen van een mens.

Dat heeft niets met sterk of zwak te maken. Herinneringen aan een gebeurtenis kunnen nog lang terugkomen. De (soms) heftige reacties die daarbij horen zijn normaal en herkenbaar voor mensen die een gebeurtenis hebben meegemaakt waarin het er stevig aan toe is gegaan.

Reacties op een heftige gebeurtenis

Na een heftige gebeurtenis, zoals een reanimatie, kunnen bepaalde reacties bij de verwerking van deze gebeurtenis optreden, deze kunnen zowel fysiek als emotioneel zijn:

– Prikkelbaar / concentratieverlies
– Lichamelijke klachten: hoofdpijn, maagpijn
– Een veranderd slaappatroon
– Herbeleven: gebeurtenis steeds opnieuw beleven.

De eerste week is het normaal om een of meerdere van bovenstaande reacties te ervaren. Mochten deze storend zijn in het dagelijkse leven, of mochten deze langer dan een week aanhouden, dan is het raadzaam om contact te zoeken met ons nazorgteam of uw eigen huisarts.

Gesprekken met ons team

Gesprekken met ons nazorgteam verloopt via Voorschoten voor Elkaar. Meer informatie kunt u hiernaast vinden.

Nazorg

Een reanimatie kan een indrukwekkende en emotionele ervaring zijn. Je hebt na afloop misschien ook allerlei vragen. Heb ik het wel goed gedaan? Hoe is het met het slachtoffer afgelopen?

Voor de professionele nazorg van burgerhulpverleners en slachtoffers werken wij samen met Voorschoten voor Elkaar. U kunt hiervoor direct contact met hen opnemen via: 071 561 90 01

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur
of via de email: info@voorschotenvoorelkaar.nl

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om na een ingezet bij een reanimatie contact te hebben met een medewerker van HartslagNu. Na iedere reanimatieoproep krijg je via HartslagNu een evaluatieformulier toegestuurd. Hierin kun je aangeven dat je via hun nazorg wenst.

HartslagSamen

HartslagSamen is het online ontmoetingsplatform na een reanimatie. Kom in contact met andere betrokkenen van een reanimatie en krijg antwoord op je vragen waar je na een reanimatie mee kunt rondlopen.

Voor wie is HartslagSamen?
Iedereen die betrokken is geweest bij een reanimatie kan via HartslagSamen met elkaar in contact komen. Mensen die een hartstilstand hebben overleefd, familie en vrienden van het slachtoffer, professionele hulpverleners en burgerhulpverleners kunnen allemaal terecht bij HartslagSamen.

Voor meer informatie: https://hartslagsamen.nl

Contact met jou als burgerhulpverlener is voor Hartveilig Voorschoten erg belangrijk. Wil je graag met een medewerker van Hartveilig Voorschoten praten over jouw ervaringen dan kun je ons mailen, zodat wij contact met je op kunnen nemen: info@hartveiligvoorschoten.nl 

Neem de tijd en de rust om de ervaring te verwerken.
Het kan zijn dat u op een later moment behoefte heeft om te spreken over de uitgevoerde reanimatie, u kunt ons dan uiteraard ook bereiken.